Issue |
Cah. Agric.
Volume 30, 2021
Agriculture et systèmes alimentaires face à la Covid-19 / Agriculture and Food Systems in the face of COVID-19. Coordonnateurs : Patrick Dugué, Mohamed Taher Sraïri, Jean-Yves Jamin
|
|
---|---|---|
Article Number | 16 | |
Number of page(s) | 10 | |
DOI | https://doi.org/10.1051/cagri/2021002 | |
Published online | 02 March 2021 |
- Agrisud International. 2020. L’agriculture familiale agro-écologique pour des systèmes alimentaires durables. Consulté le 15–07–2020. http://www.agrisud.org/fr/analyse-covid-19-agriculture-familiale-agroecologique-pour-des-systemes-alimentaires-durables-agrisud-temoigne/. [Google Scholar]
- Arouna A, Soullier G, Mendez Del Villar P, Demont M. 2020. Policy options for mitigating impacts of COVID-19 on domestic rice value chains and food security in West Africa. Global Food Security 26: 100405. DOI: 10.1016/j.gfs.2020.100405. [PubMed] [Google Scholar]
- Banque mondiale. 2020. Burkina Faso, vue d’ensemble. https://www.banquemondiale.org/fr/country/burkinafaso/overview. [Google Scholar]
- CILLS. 2020. Impact de la crise du covid-19 sur la sécurité alimentaire et nutritionnelle au Sahel et en Afrique de l’ouest, 3. [06/20]. https://www.cilss.int/index.php/2020/07/15/note-dinformation-et-de-veille/. [Google Scholar]
- Dugué P, Roose E, Rodriguez L. 1993. L’aménagement de terroirs villageois et l’amélioration de la production agricole au Yatenga (Burkina Faso). Cahiers Orstom série Pédologie 385–402. [Google Scholar]
- Dury S, Vall E, Imbernon J. 2017. Production agricole et sécurité alimentaire en Afrique de l’Ouest. Cahiers Agricultures 26(6): 4. DOI: 10.1051/cagri/2017047. [Google Scholar]
- Global Nutrition Report. 2020. Burkina Faso nutrition profile. 14 p. Consulté le 17–11–2020. https://globalnutritionreport.org/resources/nutrition-profiles/africa/western-africa/burkina-faso/#profile. [Google Scholar]
- Howorth C, O’Keefe P. 1999. Farmers do it better: local management of change in southern Burkina Faso. Land Degradation & Development 10(2): 93–109. DOI: 10.1002/(SICI)1099-145X(199903/04)10:2%3C93::AID-LDR307%3E3.0.CO;2-4. [Google Scholar]
- IPES-FOOD. 2020. Le covid-19 et la crise dans les systèmes alimentaires : symptômes, causes et solutions potentielles. Consulté le 26-08-2020. http://www.ipes-food.org/_img/upload/files/COVID19%20COMMUNICATION_FR.pdf. [Google Scholar]
- Kobiane JF, Soura BA, Ouili I, Kaboré I, Guissou L. 2020. Les inégalités au Burkina Faso à l’aune de la pandémie de la Covid-19 : quelques réflexions prospectives. Paris : AFD Editions, Coll. « Papiers de recherche », 72 p. https://www.afd.fr/fr/ressources/les-inegalites-au-burkina-faso-laune-de-la-pandemie-de-la-covid-19-quelques-reflexions-prospectives?origin=/fr/ressources-accueil. [Google Scholar]
- Krugman PR, Obstfeld M, Melitz M, 2018. International economics: theory and policy, 11th ed. London: Pearson. DOI: 10.1057/978-1-349-95189-5_730. [Google Scholar]
- PAM. 2020. Afrique de l’ouest et du centre. Situation des marchés face au covid-19. Bulletin régional du PAM, Dakar. [04/20]. http://www.food-security.net/wp-content/uploads/2020/05/WFP_RBD-Impact-des-mesures-conte-le-COVID-19-sur-la-situation-des-march%C3%A9s_Avril2020-003.pdf. [Google Scholar]
- Zidouemba PR, Kinda SR, Ouedraogo IM. 2020. Could COVID-19 worsen food insecurity in Burkina Faso? The European Journal of Development Research 32(5): 1379–1401. https://doi.org/10.1057/s41287-020-00324-6. [Google Scholar]
Current usage metrics show cumulative count of Article Views (full-text article views including HTML views, PDF and ePub downloads, according to the available data) and Abstracts Views on Vision4Press platform.
Data correspond to usage on the plateform after 2015. The current usage metrics is available 48-96 hours after online publication and is updated daily on week days.
Initial download of the metrics may take a while.