Open Access

Tableau 2

Associations selon la spatialisation des cultures (PAM : Plantes à parfum, aromatiques et médicinales).

Associations by spatial organization (PPAM: Perfume, aromatic and medicinal plants).

Culture principale Culture associée* Nombre systèmes Inter-rang À la place d’un rang Dans le rang Îlot**
Oliviers       Maraîchage 5 5      
Arbres fruitiers/service 6   2 4  
Céréales 2 2      
Élevage 6       6
PPAM 7 2 1 4  
Apiculture 2 2      
Vignes 3   1 2  
Vignes    Maraîchage 5 4   1  
Arbres fruitiers/service 29 1 18 10  
Céréales 2 2      
Élevage 15       15

* Certains systèmes associent plusieurs espèces, ex. : oliviers + fruitiers + PPAM, certaines pouvant être sur le rang, d’autres sur l’inter-rang ; le nombre total d’associations excède donc le nombre d’associations.

** Des clôtures étaient mises sur les parcelles pour délimiter l’espace accessible.

Current usage metrics show cumulative count of Article Views (full-text article views including HTML views, PDF and ePub downloads, according to the available data) and Abstracts Views on Vision4Press platform.

Data correspond to usage on the plateform after 2015. The current usage metrics is available 48-96 hours after online publication and is updated daily on week days.

Initial download of the metrics may take a while.